Teun Koopmeiners maakt overstap naar wereldtop

08:00, 08 mei 2024

Atalanta-ster Teun Koopmeiners vertrekt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar de Italiaanse top. De Oranje-international gaf aan dat er een ‘reële kans is’ dat hij Atalanta verlaat. Eerder gaf zijn zaakwaarnemer al aan dat de middenvelder het liefst in Italië blijft. Een overstap naar Juventus lonkt, hoewel de Premier League ook tot de mogelijkheden behoort.

Teun Koopmeiners maakt overstap naar wereldtop

Koopmeiners wekelijks belangrijk voor Atalanta

Na vier seizoenen AZ verkaste Teun Koopmeiners in de zomer van 2021 voor 14 miljoen euro naar Atalanta Bergamo. Hier werd hij ploeggenoot van onder andere Nederlander Marten de Roon, die nog steeds bij de Italiaanse club onder contract staat. Hoewel Koopmeiners bij AZ als controleur speelde, werd hij bij Atalanta vooral als aanvallende middenvelder opgesteld.

Die rol vulde hij steeds beter in. Vanaf het seizoen 2022/23 begon de linkspoot beslissend te worden met goals en assists. Zowel in de competitie als in toernooien. Dit seizoen (2023/24) staat de in Castricum geboren voetballer in de Serie A op meer dan tien doelpunten. Daarnaast speelt hij regelmatig bij het Nederlands elftal. Met andere woorden: genoeg redenen om de overstap naar de wereldtop te maken.

Transfer naar Juventus in de maak

Sinds de winterstop wordt Koopmeiners in verband gebracht met een transfer naar Juventus. De Oude Dame lijkt zo’n 40 à 45 miljoen euro over te hebben voor de Nederlander. Hiermee is hij op dit moment de duurste speler van de Italiaanse subtopper. De middenvelder heeft nog een contract tot 2027.

Juventus wil het middenveld versterken om volgend jaar serieus mee te doen in de Champions League. Teun Koopmeiners moet een van de nieuwe krachten op het middenveld worden. Zelf lijkt de linkspoot gecharmeerd te zijn van De Oude Dame en de onderhandelingen zouden in het geheim al zijn gestart, zo meldt het Italiaanse Tuttosport.

Teun Koopmeiners maakt overstap naar wereldtop

Napoli, Tottenham Hotspur en Liverpool ook in de race

Afgelopen zomer klopten Napoli en Tottenham Hotspur al aan in Bergamo om naar de diensten van de Nederlander te informeren. De middenvelder maakte toen de keuze om zich langer te verbinden Atalanta. Er zijn sterke aanwijzingen dat beide clubs nog steeds in de race zijn om de nummer 10 aan te trekken.

Volgens Engelse tabloids is naast Napoli en Tottenham ook Liverpool geïnteresseerd in de komst van Koopmeiners. De nieuwe club van Arne Slot gaat naar verluidt flink wat investeren om het succeselftal van Klopp te verfrissen.

Vraagprijs tussen de 40 en 70 miljoen

Tijdens de winterstop wilde Newcastle United Koopmeiners maar al te graag inlijven. Reden? Het plotselinge wegvallen van topaankoop Tonali, vanwege illegale gokpraktijken. De vraagprijs was toen 70 miljoen euro. De hoogte van het bedrag kwam voornamelijk tot stand vanwege het feit dat Atalanta hun sterspeler niet halverwege het seizoen kwijt wilde.

Een meer realistisch bedrag is 40 à 50 miljoen euro exclusief bonussen. Het is niet de vraag of er zo veel betaald gaat worden, maar welke club uiteindelijk de voorkeur heeft van de Nederlander zelf.

Deadline: voor of na het EK?

Hoewel de zomerse transfermarkt tot eind augustus open is, kiezen veel spelers er voor om hun transfer vóór een groot eindtoernooi af te ronden. Hierdoor zitten ze tijdens het EK of WK niet met keuzestress in hun hoofd.

Aan de andere kant kiezen sommige spelers er ook voor om het EK af te wachten, in de hoop dat ze nóg meer waard worden en nog meer clubkeuze krijgen. De verwachting is dat Koopmeiners dit na de laatste speelronde van de Serie A zelf bekend zal maken.


‘Klaar voor de wereldtop’

Volgens diverse analisten heeft voormalig ‘huis-tuin-en-keukenvoetballer’ Teun Koopmeiners zich ontwikkeld tot voetballer die klaar is voor de wereldtop. Dat zeggen onder andere zijn voormalig oud-trainers Pascal Jansen en Paul Brandeburg.

Bondscoach Ronald Koeman vertelde onlangs in een interview dat hij ‘niet om de ontwikkeling van Koopmeiners heen kon’. Of dat betekent dat de linkspoot een basisplaats op het EK krijgt is nog afwachten, maar dat hij veel speelminuten krijgt lijkt een feit.


VI Travel EK-Pool 

Schat jij Teun Koopmeiners in als basisspeler op het EK? Doe mee met onze gratis VI Travel EK-Pool en voorspel wie er komend EK 2024 Europees kampioen wordt. Ontdek hier hoe het werkt en welke fantastische prijzen er allemaal in de prijzenpot zitten. Meld je aan, doe mee en wie weet ga jij er met de hoofdprijs vandoor: een VIP-reis samen met drie vrienden naar de Manchester Derby. 

Vind je ideale voetbalreis