Voetbalreizen Schalke 04

Voetbalreizen Schalke 04

Bezoek een topper in de 2. Bundesliga

Juich jij Schalke 04 terug naar de Bundesliga? Hul jezelf in de koningsblauwe kleuren en sluit je aan bij de 60.000 Schalke-fans in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen. Ontdek de voetbalreizen naar Schalke 04 bij VI Travel.

Datum
Club
Toon resultaten

Voetbalreizen naar Schalke 04 bij VI Travel

Het lukte Schalke 04 slechts één seizoen in de Bundesliga te blijven. De resultaten van deze – ooit zeer succesvolle club – fluctueren de laatste jaren steeds meer. Maar een club als Schalke 04 hoort wat ons betreft nog steeds thuis in de Bundesliga. Juich jij Die Köningsblauen terug naar de Bundesliga? Boek je voetbalreis naar Schalke 04 bij VI Travel en reis af naar Gelsenkirchen! Lees meer

Veltins-Arena: de trots van Schalke 04

De Veltins-Arena is het trotse thuishonk van Schalke 04. Met een capaciteit van ruim 62.000 toeschouwers is het een van de grootste stadions van het land. Ter vergelijking: in de Johan Cruijff Arena passen een kleine 56.000 toeschouwers. De Veltins-Arena is in 2001 gebouwd en voorzien van luxe voorzieningen, zoals eetgelegenheden en skyboxen. Vanaf elke tribune heb je uitstekend zicht op het veld. De Veltins-Arena wordt door locals ook wel Arena AufSchalke genoemd. Dit is de oude naam van het stadion. Vanaf 2005 sponsort biermerk Veltins het stadion.

Laat je ook meeslepen door de passie van Die Königsblauen in de Veltins-Arena tijdens een van onze voetbalreizen naar Schalke 04. Het stadion gonst van de voetbalbeleving waar de club uit Gelsenkirchen om bekendstaat. Bereid je voor op 90 minuten lang Duits voetbal op zijn puurst. Boek vandaag nog je voetbalreis naar Schalke 04 en ontvang de best beschikbare zitplaatsen.

De geschiedenis van Schalke 04

Schalke 04 is al tientallen jaren actief op het hoogste niveau van Duitsland. Sporadisch maken ze een uitstapje naar het tweede niveau. Ook in 2023/24 spelen ze in de 2.Bundesliga, maar de verwachting is dat ze zich snel weten te herpakken. De club is ‘te groot’ om daar lang te blijven. Ondanks dat Schalke nooit de Bundesliga won, werden ze zeven keer tweede. De laatste keer dat ze zo dichtbij waren was in 2018. Een andere knappe prestatie is het winnen van de UEFA Cup in 1997. In een ver verleden was Schalke een Duitse topclub. In 1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, en 1958 werden ze landskampioen.

Nederlanders bij Schalke 04 

Nederland heeft een speciale band met Schalke 04. Verschillende Nederlandse voetballers hebben de blauw-witte kleuren met trots gedragen. Klaas-Jan Huntelaar zal voor altijd voortleven in de harten van de fans. De spits speelde 184 duels voor Schalke en kwam 84 keer tot scoren. Andere Nederlanders die ooit voor Schalke 04 speelden zijn: Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar, Youri Mulder, Wim Suurbier, Sepp van den Berg en Heinz van Haaren.

Zorgeloos genieten van Duits voetbal

Bij VI Travel begrijpen we dat een voetbalreis meer is dan alleen de wedstrijd. Het draait om de complete belevenis. Ons team zorgt voor comfort, het regelen van de beste zitplaatsen in het stadion en het verzorgen van een centraal gelegen hotel. Jouw voetbalreis naar Schalke 04 wordt tot in de puntjes verzorgd. Concreet geniet je van:

  • De best beschikbare tickets
  • Zitplaatsen naast elkaar (tot drie personen)
  • Hotel met ontbijt in het centrum van de stad
  • Jouw persoonlijke VI Travel Gids
  • Een voetbalreis op Champions League-niveau

Heb je voor of tijdens je reis vragen of opmerkingen? Dan kun je ons tijdens kantooruren bellen voor advies. We helpen je graag aan een vlekkeloze voetbalreis.

Verken Gelsenkirchen 

Een voetbalreis naar Schalke 04 biedt niet alleen de kans om de club te bezoeken, maar ook om Gelsenkirchen te verkennen. Deze Duitse stad heeft veel te bieden. Variërend van culturele bezienswaardigheden tot ontspanning. Breng een bezoek aan het Ruhr Museum, dat de rijke geschiedenis van het Ruhrgebied belicht. Voor kunstliefhebbers is het Red Dot Design Museum een must-see. Of geniet van de natuur in het Nordsternpark, een voormalige kolenmijn die is omgetoverd tot een groene oase van rust. Proef ook de lokale keuken in de vele gezellige restaurants en cafés. Zo wordt je voetbalreis naar Schalke 04 een complete en veelzijdige ervaring.