Voetbalreizen Leeds United

Voetbalreizen Leeds United

Voetbalreizen naar Leeds United bij VI Travel

Na drie jaar Premier League moet Leeds United het weer gaan laten zien in de Championship. Stap in het legendarische Elland Road-stadion en laat je meeslepen door de opwinding en passie van The Whites.

Datum
Club
Toon resultaten

Voetbalreizen naar Leeds United bij VI Travel

Voetbalreizen naar Leeds United boek je bij VI Travel, dé specialist in voetbalreizen. Voetbalreizen naar Leeds United zullen dit jaar na drie seizoenen Premier League weer plaatsvinden in de Championship. Leeds United staat bekend om zijn intense en energieke speelstijl. Boek je voetbalreis naar Leeds United en bewonder de onvermoeibare inzet, de gedurfde aanvallen en de onvoorspelbare wedstrijden die je op het puntje van je stoeltje laten zitten. Een voetbalervaring vol vuur, passie en pure strijdlust! Lees meer

De sfeer op Elland Road

Betreed het historische Elland Road en voel de voetbalpassie door je aderen stromen. Het stadion werd in 1897 geopend en is sinds 1919 van Leeds. Door een voetbalreis naar Leeds United te boeken, verzeker je jezelf van een authentieke Engelse voetbalervaring met alles erop en eraan.

De sfeer op en rondom Elland Road is wat een voetbalreis naar Leeds United écht bijzonder maakt. Op wedstrijddagen kolkt de stad van de voetbalenergie. Fans verzamelen zich uit alle hoeken van het kleine Leeds om hun geliefde team te supporten. De stad kent nog geen half miljoen inwoners en is daarmee en ideale bestemming voor voetballiefhebbers die niet van het al te massale houden.

In het stadion is plaats voor ruim 39.000 toeschouwers. Ondanks dat de ploeg uitkomt op het tweede niveau van Engeland, is het stadion vaak tot de nok toe gevuld met voetballiefhebbers.

The Whites

Leeds United speelt al tientallen jaren in het wit, vandaar de bijnaam The Whites. In 2020 promoveerde de club naar de Premier League door kampioen te worden in de Championship. Daarmee lukte het ze om voor het eerst sinds 2004 op het hoogste niveau te acteren. Hun eerste jaar in de Premier League was direct een daverend succes. The Whites eindigden op een negende plek en maakte wereldwijd indruk door verzorgd voetbal. Helaas was dat van korte duur, want in 2022 werd degradatie nét ontlopen en in 2023 ging het dan echt mis.

De succesvolle geschiedenis van Leeds United

Wat niet veel mensen weten is dat Leeds United een voormalig Engels topclub was. Ze zijn meerdere keren landskampioen van Engeland geworden. Destijds heette het de First Divison. In 1969 lukte het voor het eerst, in 1974 wonnen ze nóg een keer de landstitel en 1992 was de laatste keer. Naast deze roem kent de geschiedenis van de club ook veel dieptepunten. Zo degradeerden ze in 2019 van de Premier League naar de Championship, waarna ze binnen drie seizoenen verder degradeerde naar de League One. Het kostte de club 13 jaar om weer op het hoogste niveau te komen.

Verken het leuke Leeds

Met een bevolking van een kleine half miljoen mensen is Leeds een stad die je te voet kunt ontdekken. Naast het bijwonen van een wedstrijd bij Leeds United, heb je voldoende tijd om de stad te verkennen. Dwaal door de hippe straten rondom Victoria Quarter, bewonder de architectuur van de gotische Leeds Cathedral en bezoek de Leeds Art Gallery voor een complete ervaring. Als liefhebber van muziek en cultuur is Leeds een paradijs. Je vindt overal livemuziek en street art.

Complete voetbalreis naar Leeds United

Een zorgeloze voetbalervaring bij Leeds United: dat is waar VI Travel voor zorgt. Je vliegt vanuit Nederland naar Leeds, verblijft in een comfortabel hotel in het stadscentrum, profiteert van een gratis ontbijt én bent verzekerd van zitplaatsen naast elkaar (tot drie personen) in het stadion. De voordelen op een rijtje:

  • De best beschikbare zitplaatsen in het stadion
  • Een goed hotel in het centrum (met ontbijt)
  • Gratis support gedurende de reis

Met andere woorden: je voetbalreis naar Leeds United wordt volledig verzorgd, zodat jij je volledig kunt richten op het voetbal.

Boek je voetbalreis naar Leeds United bij VI Travel

Een voetbalreis naar Leeds United is niet alleen een kans om goed voetbal te zien, maar ook om een hippe, bruisende stad te ontdekken. Geniet van een complete Engelse voetbalervaring met alles erop en eraan door bij VI Travel te boeken. Op naar een onvergetelijke ervaring op Elland Road én daarbuiten.