Voetbalreizen Southampton

Voetbalreizen Southampton

Voetbalreizen naar Southampton bij VI Travel

Neem jij dit seizoen plaats op de tribune van The Saints? Juich Southampton FC naar een van de vele overwinningen in de Championship, samen met ruim 32.000 fans in het St. Mary's Stadium.

Datum
Club
Toon resultaten

Voetbalreizen naar Southampton bij VI Travel

Na 11 jaar Premier League speelt Southampton dit seizoen weer in de Championship. Ze zullen vastberadener dan ooit zijn om goed te presteren. Juich jij The Saints naar het kampioenschap? Bezoek het St. Mary's Stadium tijdens een van de vele voetbalreizen naar Southampton bij VI Travel en ontdek de charmante stad Southampton.  Lees meer

Terug in de Championship

Na 11 jaar op het hoogste niveau geacteerd te hebben, is Southampton terug op het tweede niveau van Engeland. In het seizoen 2022/23 eindigen The Saints op een teleurstellende 20e plek. En dat terwijl de club in 2016 en 2017 nog Europa League speelde. Deze wisselvalligheid teisterde de club in het verleden ook al. In 2005 degradeerde de ploeg naar de Championship, waarna ze in 2009 naar de First Division degradeerde. Wonderbaarlijk genoeg speelden ze vier jaar later weer in de Premier League.

Het verhaal van het St. Mary's Stadion

Het St. Mary’s Stadion ligt op een schitterende locatie aan het water. Er is plaats voor ruim 32.000 toeschouwers en het staat bekend als een van de gezelligste stadions van het land. De naam van het stadion is te herleiden naar het prille begin van de club in 1885. De leden van de St. Mary’s Church Young Man Association richtten de club op. Bijzonder genoeg droeg het oude stadion een andere naam: The Dell. Deze is in 2001 vervangen door het huidige stadion.

Momenten van trots

Hoewel Southampton geen topclub is die met regelmaat in de schijnwerpers staat, heeft de club zijn gloriemomenten gekend. De grootste prestatie is het winnen van de FA Cup in 1976. In een kolkend Wembley won Southampton met 0-1 van het grote Manchester United. Bobby Stokes was de doelpuntenmaker. De club mag ook trots zijn op het laten slagen van talenten, zoals Gareth Bale, Toby Alderweireld, Maarten Stekelenburg en Virgil van Dijk.

Southampton: een levendige havenstad

Niet alleen het voetbal, maar ook de stad Southampton heeft veel te bieden. Wandel door de historische straten en ontdek de maritieme charme van deze typisch Engelse havenstad. Breng een bezoek aan het SeaCity Museum en leer over de rijke geschiedenis van de stad. Leuk weetje: de stad heeft een connectie met de Titanic. Hoe dat precies zit kom je in het museum te weten. Wie liever de kroeg in duikt, komt in Southhampton ook goed aan zijn trekken. Er zijn talloze barretjes, cafés en zelfs nachtclubs te vinden.

Complete voetbalreis naar Southampton

Een zorgeloze voetbalreis is alleen mogelijk als alles tot in de puntjes geregeld is. Dat is precies waar wij als VI Travel voor zorgen. Je vliegt vanuit Nederland naar Southampton, verblijft in een comfortabel hotel in het stadscentrum, profiteert van een gratis ontbijt én bent verzekerd van zitplaatsen naast elkaar (tot drie personen) in het stadion. De voordelen van een voetbalreis naar Southampton bij VI Travel op een rijtje:

  • De best beschikbare zitplaatsen in het stadion
  • Een hotel in het stadscentrum, mét ontbijt
  • Volledige ontzorging van begin tot eind

Heb je vragen over je voetbaltripje? Onze klantenservice helpt je graag op ieder moment van je reis. Focus je op het voetbal en laat de rest aan ons over. Zo geniet je optimaal van jouw voetbalreis naar Southampton.