Start het voetbalseizoen met de Joan Gamper Cup in Barcelona

08:00, 28 jul 2023

Over anderhalve week is het zover: de Joan Gamper Cup in Barcelona, een vriendschappelijke openingswedstrijd van FC Barcelona. Dit jaar neemt Blaugrana het in de Joan Gamper Cup op tegen Tottenham Hotspur. En de wedstrijd wordt niet in het Camp Nou-stadion gespeeld, maar in het tijdelijke Estadi Olímpic Lluís Companys. Ben jij er ook bij? Lees alles over de Joan Gamper Cup in onze VI Travel Blog.

Start het voetbalseizoen met de Joan Gamper Cup in Barcelona

Wat is de Joan Gamper Cup?

De Joan Gamper Cup, ook wel bekend als de Trofeu Joan Gamper in het Catalaans, is een vriendschappelijke voetbalwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door FC Barcelona. Het toernooi dient ter ere van Joan Gamper. Joan Gamper was een Zwitserse zakenman en voetballer die in 1899 FC Barcelona oprichtte. Hij speelde een essentiële rol in de ontwikkeling van de club en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van FC Barcelona. Gamper was niet alleen een succesvolle voetballer, maar ook een visionair die de waarden van het voetbal en de gemeenschap omarmde.

Waar en wanneer wordt het gespeeld?

De Joan Gamper Cup wordt meestal gespeeld in augustus, aan het begin van het voetbalseizoen. Dit jaar vindt de wedstrijd tussen FC Barcelona en Tottenham Hotspur plaats op dinsdag 8 augustus om 20.00 uur. De voetbalwedstrijd geldt als officiële opening van het voetbalseizoen van FC Barcelona. Op deze dag worden vaak nieuwe spelers aan het publiek gepresenteerd en zijn er tal van festiviteiten in en om het stadion.

Normaal gesproken is dit Camp Nou, de officiële thuisbasis van FC Barcelona. Dit seizoen speelt FC Barcelona echter tijdelijk in het Estadi Olímpic Lluís Companys, gezien de renovaties van Camp Nou. Het Estadi Olímpic Lluís Companys is gelegen op een unieke locatie, namelijk op de berg Montjuïc. Het stadion werd voor het laatst voor de Olympische Spelen in 1992 gerenoveerd en heeft een capaciteit van ruim 55.000 toeschouwers. Afgelopen zomer is het stadion opnieuw opgeknapt in voorbereiding op het voetbalseizoen met FC Barcelona. 

Start het voetbalseizoen met de Joan Gamper Cup in Barcelona

Waarom jij de Joan Gamper Cup wilt bezoeken

De Joan Gamper Cup is een geweldige ervaring voor voetbalfans van over de hele wereld. De vriendschappelijke wedstrijd biedt vele vakantiegangers in en in de buurt van Barcelona de mogelijkheid om een laagdrempelige, sfeervolle wedstrijd bij te wonen al voor aanvang van het voetbalseizoen. En dat tegen sterke en unieke tegenstanders. Op 8 augustus aanstaande is dit dus tegenstander Tottenham Hotspur, een krachtpatser uit de Premier League. Een bezoek aan de Joan Gamper Cup is een geweldige kans om enkele van ‘s werelds meest getalenteerde voetballers in actie te zien.

“Iedereen heeft er zin in”

Omdat de Joan Gamper Cup de eerste wedstrijd van het seizoen is, heeft iedereen er gewoon super veel zin in. De sfeer tijdens zo’n wedstrijd is energiek en gepassioneerd. Het voetbalseizoen staat om de hoek, het is prachtig weer, vakantietijd, de kleuren blauw en rood van FC Barcelona zijn overal zichtbaar, en de trots en passie van de supporters zijn voelbaar in elke hoek van het stadion... alle ingrediënten voor een fantastische sfeer! Of je nu een fervent FC Barcelona-fan bent of gewoon een liefhebber van voetbal; de sfeer tijdens de Joan Gamper Cup is iets dat je niet wilt missen.

Start het voetbalseizoen met de Joan Gamper Cup in Barcelona

De Joan Gamper Cup boek je bij VI Travel

Dompel jezelf onder in deze onvergetelijke voetbalervaring: boek de Joan Gamper Cup vandaag nog. Zing jij voor FC Barcelona of Tottenham Hotspur? In deze vriendschappelijke wedstrijd kan het allebei. Boek je voetbalreis naar de Joan Gamper Cup of koop losse voetbaltickets voor de Joan Gamper Cup bij VI Travel en wees verzekerd van de beste mogelijke zitplaatsen in het Estadi Olímpic Lluís Companys. Veel plezier tijdens deze zonnige wedstrijd!

Vind je ideale voetbalreis