Real Sociedad en San Sebastian: topvoetbal en sterrenrestaurants

07:00, 18 sep 2023

Op de grens met Frankrijk, in Noordwest Spanje, ligt het schilderachtige San Sebastian. Deze kleine maar charmante stad staat bekend om zijn lange stranden, bergachtige omgeving, oude binnenstad, sterrenrestaurants én voetbalclub Real Sociedad. Een voetbalreis naar deze stad is dé ultieme mix van culinair genieten en topvoetbal.

Real Sociedad en San Sebastian: topvoetbal en sterrenrestaurants

De culinaire hoofdstad van Spanje

San Sebastian is de stad met de hoogste concentratie sterrenrestaurants ter wereld. Oftewel: een walhalla voor voetballiefhebbers die ook van een luxe hapje eten houden. Naast de talloze sterrenrestaurants zijn er in ‘Donostia’ – zoals de locals het noemen – genoeg niet-dure, maar toch geweldige restaurants te vinden.

Als je voor luxe kiest, kun je het beste naar Martín Berasategui. Dit ligt op een geweldige locatie op zo’n zes kilometer van de stad. Zorg dat je van tevoren reserveert, want dit restaurant met drie Michelinsterren is populair. Meer betaalbare opties zijn Tedone Jatetxea, Mendaur Berria en La Madame. Boek, geniet en laat je betoveren door de magische ambiance in San Sebastian.

Real Sociedad en San Sebastian: topvoetbal en sterrenrestaurants

Wat is er nog meer te doen in San Sebastian?

San Sebastian is het Baskisch trots. Naast Real Sociedad en de beste restaurants ter wereld, zijn er genoeg andere dingen te beleven. Bezoek bijvoorbeeld eens het La Concha-strand of wandel naar de top van de Monte Igueldo. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de stad. De oude stad is ook de moeite waard om te bezoeken: Parte Vieja. Dit historische centrum herken je door de smalle straatjes, gezellige pleintjes en talloze pintxos-barretjes, waar je de hele dag kunt genieten van tapas.

Overige bezienswaardigheden en activiteiten zijn: het San Telmo-museum, de María Cristina-brug, het Aquarium Donostia en het Kursaal. Laatstgenoemde is een bijzonder groot en imposant modern bouwwerk.

Real Sociedad en San Sebastian: topvoetbal en sterrenrestaurants

Combineer cultuur met een wedstrijd van Real Sociedad

Net als in vrijwel elke andere Spaanse stad, leeft het voetbal in San Sebastian behoorlijk. Op wedstrijddagen zie je veel supporters die naar het stadion afreizen of hun favoriete club in barretjes aanschouwen. De club is al jarenlang een verdienstelijke subtopper in La Liga en een waardige deelnemer op het Europees toneel. In het seizoen 2023/24 spelen ze voor het eerst sinds 2013/14 weer Champions League.

Naast de prima sportieve prestaties is het stadion ook een bezienswaardigheid op zich. Estadio Anoeta is een historisch voetbalbolwerk met plaats voor zo’n 33.000 man. In 1993 werd het stadion geopend, maar is sindsdien meerdere keren gerestaureerd. Voor nog geen 20 euro geniet je van een rondleiding in het stadion en het museum.

Voetbalreis naar Real Sociedad (San Sebastian) boeken?

Door een compleet verzorgde voetbalreis naar Real Sociedad te boeken, ben je verzekerd van de best beschikbare zitplaatsen in het stadion en een hotel mét ontbijt in het centrum van de stad. Je beslist zelf hoeveel dagen je wil blijven, dus er is altijd genoeg tijd om te genieten van de culinaire specialiteiten en de rijke cultuur. Boek en geniet!

Vind je ideale voetbalreis