Newcastle United opent aanval op top Premier League

08:00, 31 aug 2023

Het steenrijke Newcastle United tikte afgelopen seizoen plots tegen de top van de Premier League. De Magpies bekroonden zichzelf met een vierde plek, en dus Champions League-voetbal. Ook dit seizoen zijn ze weer uit de startblokken geschoten met een klinkende 5-1 overwinning op Aston Villa. Is het succes nader of moet Newcastle nog een paar jaar rijpen?

Newcastle United opent aanval op top Premier League

Saudische overname

In oktober 2021 kwam het nieuws naar buiten dat Newcastle United werd overgenomen door een Saudisch investeringsfonds. En niet zomaar een fonds. Door deze overname werd Newcastle plots de rijkste club ter wereld. De eerste opdracht was Newcastle in de Premier League houden. Dat lukte vrij eenvoudig. In de zomer van 2022 werd direct diep in de buidel getast. Zo werden onder andere Trippier, Botman, Pope, Gordon en Isak naar Noord-Engeland gehaald. Er werd met honderden miljoenen gesmeten. 

‘Pay to win’

Het Engelse gezegde ‘pay to win’ lijkt bij Newcastle United op te gaan. Het eerste seizoen, na de eerste investeringen, werd fantastisch afgesloten. Voor het eerst sinds twintig jaar bereikte de club een vierde plek in de Premier League en daarmee een plekje in de Champions League. Ondertussen wordt er flink verder geïnvesteerd. Rechtsback Livramento werd voor 37 miljoen gekocht, Barnes voor 44 miljoen en Tonali voor 64 miljoen. Het lijkt er sterk op dat de aanwinsten de ploeg nóg sterker gaan maken. 

Aanval op de top

Traditionele topclubs als Manchester United, Arsenal en Manchester City hebben er sinds vorig seizoen plots een geduchte concurrent bij. De aanval op de top van vorig jaar lijkt geen uitschieter, maar het begin van een structurele opmars van de Magpies. Zaak is wel om alle nieuwe spelers als een goed team te laten functioneren. Andere clubs met plotse geldinjecties hebben daar moeite mee. Denk aan Chelsea en PSG. Het lijkt erop dat trainer Eddie Howe dat maar al te goed begrijpt. De club functioneert als een team en straalt dat uit op het veld.

Analisten zijn terughoudend

Ondanks dat alle tekenen op groen staan, zijn analisten voorzichtig met hun voorspellingen. Engelse sportkrant The Guardian voorspelt bijvoorbeeld een zesde plek in het seizoen 2023/24. Dit is op basis van voorspellingen van lezers en de schrijver zelf. Rio Ferdinand denkt dat Newcastle vijfde wordt, achter Liverpool, Arsenal, Manchester United en Manchester City. Het is aan Sven Botman en co om te laten zien dat ze in staat zijn weer in de top vier te eindigen.

Bezoek Newcastle met de boot

Wil je een wedstrijd van Newcastle United bijwonen? Overweeg dan eens om met de boot vanuit IJmuiden te gaan. Je stapt rond 17.00 uur aan boord en komt de volgende ochtend rond 09.00 uur aan. Als je wil, kun je je auto of fiets meenemen. Prijzen voor een enkele reis met auto starten bij 55 euro. Een ideaal en uniek vervoermiddel voor een voetbalreis naar Newcastle.

Onze voetbalreizen naar Newcastle United

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Dan ben je binnen anderhalf uur op locatie. Bekijk rustig eens al onze arrangementen voor voetbalreizen naar Newcastle United. Ga volledig ontzorgd naar Newcastle United of koop losse tickets. Wij regelen de mooiste zitplaatsen (tot drie personen) naast elkaar in St. James Park. Onze reisexperts voorzien je graag van de beste tips!

Vind je ideale voetbalreis