Is Napoli klaar voor een nieuwe titel?

07:00, 23 aug 2023

Napels was in extase toen Napoli op 4 mei 2023 sinds 1990 landskampioen van Italië werd. Diego Maradona’s ziel waakte over het gelijknamige stadion toen het fluitsignaal na iets meer dan 90 minuten klonk. Dagenlang trilde de stad op zijn grondvesten en barstte een volksfeest van jewelste uit. Wie denkt dat de rust inmiddels is wedergekeerd, komt bedrogen uit. Het leeft nog steeds in Napels. En dat terwijl het nieuwe seizoen alweer van start is. Lukt het de lichtblauwen om weer een gooi naar het kampioenschap te doen?

Is Napoli klaar voor een nieuwe titel?

Trainerswissel

Een voetbalgezegde luidt: ‘de trainer is zo goed als zijn selectie’. Of dat zo is, zal aanstaand seizoen blijken. Napoli moet het namelijk zonder succestrainer Luciano Spalletti doen. Wonderbaarlijk genoeg is hij door onenigheid met het bestuur niet tot een nieuw contract gekomen. Zijn opvolger is de Fransman Rudi Garcia. Hij trainde onder andere Lyon, Marseille, Roma en Lille. Aan hem de taak om dit seizoen de titel te verdedigen. Een voordeel is dat een groot deel van de selectie in Napels blijft.

Victor Osimhen en Chvitsja Kvaratschelia

Het succes van Napoli is mede te danken aan twee aanvallers van wereldklasse: Victor Osimhen uit Nigeria en Chvitsja Kvaratschelia uit Georgië. Spits Osimhen was vorig seizoen goed voor 26 doelpunten en linksbuiten Kvaratschelia maakte er 14. De 22-jarige baltovenaar wordt voorzichtig vergeleken met clubheilige Diego Maradona. Het lijkt erop dat beide spelers Napels – ondanks lucratieve aanbiedingen – trouw blijven. Een flinke geruststelling voor de club en fans. Zonder hen was het nog maar de vraag of het überhaupt realistisch zou zijn om weer aan een kampioenschap te denken.

Is Napoli klaar voor een nieuwe titel?

Nieuwe aanwinsten: Raspadori, Simeone en Cajuste

Ondanks dat de aanvalslinie van behoorlijke kwaliteit is, besloot de clubleiding om toch te investeren in nieuwe aanvallers. De grootste aanwinst is (schaduw)spits Giacomo Raspadori. De 23-jarige aanvaller komt voor 35 miljoen over van Sassuolo. Een andere aanwinst is Giovanni Simeone. Hij werd voor 15 miljoen overgenomen van Hellas Verona. En ook hij is een centrumspits. Geruchten gaan dat de clubleiding van Napoli verwacht had dat Osimhen weg zou gaan.

Tot slot is de Zweed Jens Cajuste voor een respectabele zes miljoen euro overgenomen van het Franse Stade Reims. De 24-jarige middenvelder stond op het wensenlijstje van nieuwe trainer Rudi Garcia. Aangezien de transferperiode nog gaande is, kan er nog veel gebeuren.

Teun Koopmeiners in beeld bij Napoli

Naast de aanvallende aanwinsten, is Napoli hard op zoek naar versterking op het middenveld. Nederlander Teun Koopmeiners staat in nadrukkelijke belangstelling van de Italiaanse kampioen. Sterker nog: de Napolitanen hebben inmiddels al een bod van 37 miljoen euro neergelegd bij Atalanta. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, omdat basiskracht Piotr Zieliński op het punt staat om naar de woestijn te vertrekken.

Is Napoli klaar voor een nieuwe titel?

Reële kans op de titel

Napoli maakt volgens de bookmakers een reële kans om dit jaar weer kampioen te worden. De sleutelspelers blijven, en nieuwe aanwinsten passen op papier goed in het systeem van de kersverse Italiaanse kampioen. Daarnaast lijken concurrenten Inter en Juve niet in al te beste doen. Milan is daarentegen wel flink bezig op de transfermarkt. Bovendien hebben ze topspeler Leão weten te houden. 

Bezoek een wedstrijd van Napoli

Combineer cultuur, strand en zon met een wedstrijd van Napoli in het Stadio Diego Armando Maradona. Bij VI Travel boek je eenvoudig en snel compleet verzorgde voetbalreizen. Geniet van zitplaatsen naast elkaar, hotelovernachtingen met ontbijt in het centrum van de stad én voldoende vrije tijd om de geweldige stad te ontdekken. Boek je voetbalreis naar SSC Napoli en neem dit seizoen nog plaats tussen 55.000 Napoli-fans.

Vind je ideale voetbalreis