Hennes: de befaamde geit en levende legende van 1. FC Köln

07:00, 28 aug 2023

Als voetballiefhebber is er niets mooiers dan een voetbalwedstrijd live bijwonen: het oorverdovende geluid van juichende supporters, de geur van vers gemaaid gras en een team dat alles geeft op het veld. In het RheinEnergieStadion is er één belangrijk element dat 1. FC Köln onderscheidt van de rest: hun iconische mascotte, Hennes. In deze blog duiken we in het verhaal van Hennes, de onverschrokken geit die de harten van zowel spelers als fans heeft gestolen.

Hennes: de befaamde geit en levende legende van 1. FC Köln

Maak kennis met Hennes

Het verhaal van Hennes begint in de vroege jaren '50. De club was op zoek naar een mascotte om hun identiteit te versterken en een symbool van kracht en vastberadenheid te creëren. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt voor een geit, een dier dat bekendstaat om zijn vasthoudendheid en energie. En zo werd Hennes geboren, de trouwe en charmante geit die de ware geest van 1. FC Köln belichaamt. 

Niet zomaar een mascotte

Hennes is niet zomaar een mascotte; hij is een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De club heeft verschillende geiten gehad die de naam Hennes droegen en elk van hen heeft zijn unieke persoonlijkheid toegevoegd aan de legende. De huidige Hennes is inmiddels al de negende in de rij, en zijn charme heeft ervoor gezorgd dat hij niet alleen in het stadion geliefd is, maar in de hele sportwereld. Hoe Hennes wordt uitgekozen? De geit moet vooral heel groot zijn én intelligent, zodat hij trucjes kan leren zoals het wegtrappen van de bal. De kenmerken slim en groot worden graag als symbool gezien van deze traditionele club in Keulen.

De ster van 1. FC Köln

Op wedstrijddagen is Hennes een echte ster. Vooral de supporters zijn helemaal weg van de geit van 1. FC Köln. Overal zie je hem terug: in het logo, het stadion, de vlaggen, op foto's, fanartikelen ... Hennes is geliefd. Gekleed in het klassieke 1. FC Köln-tenue, wandelt Hennes IX trots door het RheinEnergieStadion, omringd door vreugdevolle supporters die hem met gejuich begroeten. Dit gaat niet altijd goed. In 2014 ontsnapte de Keulse mascotte Hennes VIII tijdens de 2. Bundesliga-wedstrijd tussen 1. FC Köln en VfR Aalen. De stewards en clubofficials hadden nogal wat moeite om de op hol geslagen bok te vangen – tot groot vermaak van de fans!

Ontmoet Hennes in het RheinEnergieStadion 

Hennes, de geliefde mascotte van 1. FC Köln, heeft een bijzonder plekje in het hart van voetballiefhebbers over de hele wereld veroverd. Met zijn charme, trouw en positieve invloed zorgt hij ervoor dat elke wedstrijddag een speciale belevenis wordt voor spelers en fans. Hij is meer dan alleen een geit in een tenue; hij is het levende symbool van de onverwoestbare geest van 1. FC Köln. Wil jij Hennes graag ontmoeten? Boek vandaag nog een voetbalreis naar 1. FC Köln en neem de eerstvolgende thuiswedstrijd plaats tussen Die Geißböcke. 

Vind je ideale voetbalreis