Boxing Day: een heerlijke traditie voor voetballiefhebbers

13:00, 27 okt 2023

Voor veel voetbalfans betekent Boxing Day maar één ding: Premier League-voetbal. De dag staat al zoveel jaren op de kalender van de competitie dat het een onuitwisbare traditie is geworden. Ook dit jaar kunnen we weer volop genieten van Premier League-voetbal. En niet alleen op tweede kerstdag, maar tijdens de hele kerstvakantie. Ben jij vrij tijdens de feestdagen? Geniet dan volop van de Engelse Premier League!

Boxing Day: een heerlijke traditie voor voetballiefhebbers

Boxing Day – een eeuwenoude traditie

Boxing Day is een eeuwenoude traditie in het Engelse voetbal. Terwijl half Europa vrij is, wordt er in de Premier League keihard gewerkt. Ieder jaar wordt er op tweede kerstdag namelijk traditiegetrouw gevoetbald. Boxing Day was voorheen altijd de eerste speelronde na de – voor Engeland relatief korte – winterstop. Een hectische dag vol Premier League-actie, met acht wedstrijden, allemaal vlak na kerstmis. Tegenwoordig wordt er echter de hele kerstvakantie door gevoetbald. Het Premier League-programma laat zien dat er dit jaar zelfs op kerstavond (24 december) nog gevoetbald wordt, en dan vanaf tweede kerstdag gewoon weer. In de Premier League geen rust dus.

Welke wedstrijd kun jij bezoeken op Boxing Day?

Terwijl de rest van de wereld zich op tweede kerstdag in hun warme huizen nestelt, trotseren voetbalfans van over de hele wereld in Engeland dus de kou om hun team live aan te moedigen. Want kerst draait om saamhorigheid, en waar vind je meer saamhorigheid dan in een voetbalstadion? Ook dit jaar staan er tijdens Boxing Day – en erna – weer een paar wedstrijden om van te smullen op het programma. Welke wedstrijd ga jij bezoeken?

Voetbal tijdens de kerstvakantie

Maar zoals al aangegeven, wordt er ook na tweede kerstdag gewoon gevoetbald. Op woensdag 27 december spelen Brentford en Chelsea thuis in Londen en gaat Manchester City op bezoek bij Everton. Donderdag 28 december zijn het The Spurs die op bezoek gaan bij Brighton; West Ham United mag het opnemen tegen Arsenal in het Emirates Stadium. Vervolgens wordt er ook gewoon in het weekend van 30-31 december gevoetbald en op maandag 1 en dinsdag 2 januari. De datums en tijden van alle wedstrijden in de Premier League zijn tot eind januari bevestigd en dat betekent dat jij je droomreis vandaag nog kunt inplannen. Ga je lekker weg tijdens de feestdagen of pak je liever een van de eerste weekenden van januari? Ontdek hier ons volledige Premier League-aanbod

In welk stadion neem jij plaats?

Kies jij voor het fantastische Tottenham Hotspur Stadium in Londen of ga je voor het unieke London Stadium van West Ham United? Londen bezoeken tijdens de feestdagen is magisch – een voetbalwedstrijd in Londen bezoeken nog veel magischer. Maar op Boxing Day naar The Theatre of Dreams … dat is pas echt een droom die uitkomt! Welke wedstrijd je ook kiest: in de Premier League ben je altijd verzekerd van topvoetbal


Doe een voetbalreis cadeau!

Ben je nog op zoek naar een origineel Sinterklaas- of kerstcadeau? Neem je vriend, vriendin, man, vrouw of kinderen mee naar een van bovenstaande voetbalwedstrijden. Boek vandaag nog een voetbalreis naar de Premier League bij VI Travel. Op zoek naar een iets kleiner cadeau? Wat dacht je van onze VI Travel Cadeaubon? Het perfecte cadeau voor iedere voetballiefhebber. Verras jij deze feestdagen iemand met een onvergetelijke ervaring voor het leven? 

Vind je ideale voetbalreis